Today’s topic: weekenderstyle (bare essential v2) - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marjolein D - WaarBenJij.nu Today’s topic: weekenderstyle (bare essential v2) - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marjolein D - WaarBenJij.nu

Today’s topic: weekenderstyle (bare essential v2)

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Marjolein

13 Maart 2010 | Australië, Sydney

THE AMM: Australian Mayo Message

Elke zaterdag en zondag kun je heerlijk rondslenteren op een markt in Paddington, Glebe, Rozelle, Balmain en Bondi.
Met een duidelijke favoriet uit de reisboekjes en onder toeristen genoemd tot een ware must-visit is dat de zaterdagmarkt ‘Paddington’. Deze markt in Paddington en aan de drukke Oxford street staat bekend om tweedehands kleding tot hip en aanstormend fashion talent, sieraden en andere handgemaakte en lovely goods. Deze markt is door toeristen en locals uit Surry Hills en Paddington (vergelijkbaar met het publiek ‘oud-zuid’ of ‘metro-hip) een drukbezochte spot.
Mijn volgende bezoek werd de Glebe zaterdagmarkt aan de Glebe Point Road. Glebe markt is ‘the best of the west’, vind je de inner-city hippies en is deze markt een goede locatie om mensen te kijken. Een mix van tweedehandse kleding, eco-vriendelijke producten, handgemaakte spullen tot Aziatische spullen tot tweedehandse LP’s.
Van Glebe bezocht ik op de volgende zaterdagmiddag de Balmain en Rozelle markten. Balmain is een kleine markt met vooral handwerk spulletjes en fruit & groenten, en is een van de oudste markten van Sydney. Rozelle markt is een tweedehands markt dat bekend staat voor goede koopjes.
Tot slot de Bondi markt op zondag. Een markt vol met Bondi-er stuff dat inhoudt een mix van kleding hip-fashion tot hip tweedehands, sieraden, organische en healthy producten zoals aromatherapie oilieen en enkele handgemaakte lovely goods.
En met het beschrijven van ‘tweedehands’ spullen/kleding noemen ze dat hier ‘pre-loved’ of ‘pre-owned’. En dan klinkt een ‘pre-loved clothes’ toch ook wel echt veel aantrekkelijker bedacht ik mezelf.
Met een bezoek van deze vijf markten is voor mij met stip op nummer 1 toch wel de Glebe markt voor allereerst het aanbod, de prijs en koopjes maar ook zeker de charme die deze markt over zich heeft. Zo’n heerlijke ontspannen vibe en het stukje ‘grasveld’ op het terrein je zelfs ruimte geeft voor een break van koffie of ander lekkernij en je zo dus heerlijke je zaterdagochtend en middag kunt spenderen hier. Om het nog even helemaal af te maken bieden ze er zelfs ‘free wifi’ mogelijkheid aan.
Zo heb ik mezelf gisterenmiddag op deze markt nog even getrakteerd op een pre-loved LEE JEANS voor slechts 5 dollar.
Ps. In de boekjes en tijdens je bezoek kun je ook in Sydney ‘Paddy’s Markt’ bezoeken. Dat is zeg maar de overdekte ‘bazaar’ van Sydney vol met goedkope toeristische Australische ‘zooi’ van boomerangs tot ‘I love Sydney’ t-shirts en een afdeling (tropische) fruit & groente.

Keep on sparkling people,

I will invite you soon for the AMM 32.

Keep in mind: shoppen is het leukste wat we kunnen doen met onze kleren aan.